Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan eerst eens bij de veelgestelde vragen hieronder. Staat je vraag er toch niet tussen, vul het contactformulier in en ik antwoord zo snel mogelijk.

Wanneer maak ik best een afspraak?

Je mag je afspraak boeken wanneer jij je goed voelt en wanneer je buik op zijn mooiste is. Meestal is dat tussen de 32 en de 36 weken zwangerschap. Bij meerlingen zal dat eerder vanaf 28 weken zijn.

Uiteraard mag je ook langskomen als je langer dan 36 weken zwanger bent, maar de kans dat je dan moet bevallen is wel een stuk groter.

Ik adviseer om op tijd te boeken als je een zwangerschapsbeeldje wil, dan ben je zeker van een plaatsje op je favoriete moment.

Moet ik iets meebrengen?

Eventueel een badjas zodat je deze tussendoor kan aandoen. Zo voel je je misschien beter op je gemak en het is lekker warm!

Als je het niet fijn vindt om naakt gescand te worden, dan adviseer ik om naadloos en huidskleurig ondergoed mee te nemen voor het mooiste resultaat.

Een speld of elastiekje is ook altijd handig. Zo zitten je haren niet in de weg tijdens de scan.

Is de scan schadelijk voor mij of de baby?

Neen, uiteraard niet! De scanner is te vergelijken met een camera die 1000 keer per minuut flitst. Het kan wat vervelend zijn dus je mag gerust je ogen sluiten of je zonnebril opzetten.

Hoe lang duurt een afspraak?

De scan zelf duurt maar enkele minuten.

Maar voor de volledige afspraak mag je een halfuurtje tot een uurtje rekenen. Dan kunnen we rustig alle keuzes en opties bespreken.

Moet ik mij op voorhand ontharen?

Neen, dat hoeft niet. Bij de nabewerking kan dit zoals gewenst volledig weggewerkt worden.

Moet ik naakt gescand worden?

Neen, niets moet natuurlijk. Maar het resultaat is wel mooier naakt. Als je voorkeur toch uitgaat naar het dragen van ondergoed, voorzie dan een huidskleurige en naadloze string die zeker niet te strak zit.

Mag ik iemand meenemen?

Ja, dat mag zeker. Maar we vragen om het te beperken tot 1 persoon indien mogelijk.

Hoe kan ik betalen?

Betalen kan met de bank-app, Payconiq of cash. Eventueel via overschrijving (bij grotere bedragen) is ook mogelijk indien gewenst.

Waar kan ik parkeren?

Langs de weg zijn heel wat parkeermogelijkheden. Als de poort openstaat mag je gerust oprijden.

Wanneer is mijn beeldje klaar?

In normale omstandigheden zal je beeldje na 8 à 10 weken klaar zijn. Je krijgt een mailtje van zodra je het mag komen afhalen of wanneer ik het opstuur.